Boka din resa via oss:
PAKETRESOR MED RESEGARANTI

Personlig service?
Ring 0141-20 99 00

Varukorgen är tom

Att vandra på Omberg är fantastiskt! Bokskog, utsikt över Östgötaslätten och Vättern. Vid Ombergs fot startades ett av Sveriges första kloster på 1100-talet och spännande historia med kungar och stormän skedde här. I trakten bodde även Ellen Key på 1900-talet och den lilla fiskebyn Hästholmen var en viktig järnvägsknut och hamn. Nu är det är en plats för naturintresserade och det finns väl utmärkta leder för alla. Att möta våren med dess prakt eller hösten med dess fantastiska färger - på Omberg, är en upplevelse utöver det vanliga.

Dag 1
Ni kommer till Stocklycke Vandrarhem och checkar in. Parkering är gratis och det finns även laddstolpe för elbil. Utrustade med vandringskarta och vägbeskrivning hämtar in ett matsäckspaket i Stocklyckes Café (ta gärna med egen termos). Vi rekommenderar att ni går norr ut dag 1 på Älvarumsleden, ca. 7,5 km (grön markering). Leden går längs Vättern och ni kommer ha magnifik utsikt mot Västgötasidan. Tillbaka på vandrahemmet kan ni koppla ev en stund innan middagen serveras på kvällen. Vill ni bada kan man göra det antingen i Stocklycke hamn eller i Hästholmen.

Dag 2
Efter god frukost börjar ni er vandring, men denna gång söder ut på Ellen Key leden, 6 km. Ni går mot Ombergs Turisthotell via Ellen Keys strand som är öppet 1 maj till 30 september. Ni kan boka en visning och göra ett stopp under vandringen för det. Ni går sedan vidare till Ombergs Turist Hotell där ni hämtar ert matsäckspaket. Leden fortsätter upp mot Hjässan och den magnifika utsiktsplatsen. Sista delen går ni genom bokskog tillbaka till Stocklycke Vandrarhem. På hemresan rekommenderar vi ett stopp vid Alvastra klosterruin och fiskebyn Borghamn där ni kan köpa med er rökt sik hem!

Liknande paketresor

Göta kanal och Omberg - vandringslyx vardag

3-dagarspaket. Vandra längs Göta kanal och på Omberg. Ni bor på Göta Hotell och Ombergs Turisthotell och njuter av vacker natur, goda middagar och vandring med matsäckspaket. Pris från 3995 kr.

Götas lilla vandringspaket

2-dagars paket. Att vandra längs Göta kanal på våren och sommaren är en fantastisk upplevelse! Sov och ät gott på klassiska Göta Hotell och njut av deras goda matsäckspaket. Pris från 1995 kr.

Slätten & Vättern - i Tjejvätterns fotspår!

4-dagarspaket. Upplev det vackra östgötska landskapet. Motala, den medeltida staden Vadstena och mytomspunna Omberg - historia, natur och fantastisk mat! Pris från 4795 kr.

Vackra Skönnarboleden och Högby Spa

2-dagarspaket. Vandra på vackra Skönnarboleden med ett gott matsäckspaket. Njut av lyxigt besök på Högby Spa med god mat, spalyx och övernattning med frukost. Pris från 2395 kr.

Göta kanal och Omberg - vandringslyx vardag X

Pris:

3 995

SEK

Antal

I paketet ingår: 

Götas lilla vandringspaket X

Pris:

1 995

SEK

Antal

I paketet ingår: Övernattning med frukost på Göta Hotell,

Slätten & Vättern - i Tjejvätterns fotspår! X

Pris:

4 795

SEK

Antal

I paketet ingår:Övernattning med frukost på Hotell Nostalgi i Motala hamn,

Vackra Skönnarboleden och Högby Spa X

Pris:

2 395

SEK

Antal

I paketet ingår: Övernattning med frukost på Högby Spa, d

Vandra på Omberg med guldkant - Sommar

3-dagarspaket. Vandra på Omberg med utsikt över den vackra östgötaslätten och Vättern. Ni bor på Borghamns Strand och Ombergs Turisthotell. I paketet ingår 2 middagar och 2 matsäckspaket. Pris från 3695 kr.

Vandringspaket - Karlsborg och Tiveden

2-dagarspaket. Besök Sveriges reservhuvudstad Karlsborg, bo på Hotell Rödesund, besök Fästningsmuseet och vandra i nationalparken Tiveden. Pris från 1895 kr.

Vår på Omberg med guldkant - helg

3-dagarspaket. Vandra på Omberg och se den vackra Östgötaslätten. Ni bor på Borghamns Strand och Ombergs Turisthotell. I paketet ingår 2 middagar och 2 matsäckspaket. Pris från 3695 kr.

Vår på Omberg med guldkant - sön-tors

3-dagarspaket. Vandra på Omberg med utsikt över den vackra östgötaslätten och Vättern. Ni bor på Borghamns Strand och Ombergs Turisthotell. I paketet ingår 2 middagar och 2 matsäckspaket. Pris från 3195 kr.

Vandra på Omberg med guldkant - Sommar X

Pris:

3 695

SEK

Antal

I paketet ingår:  Övernattning med frukost på Borghamn S

Vandringspaket - Karlsborg och Tiveden X

Pris:

1 895

SEK

Antal

I paketet ingår:

Vår på Omberg med guldkant - helg X

Pris:

3 695

SEK

Antal

I paketet ingår:  Övernattning med frukost på Borgh

Vår på Omberg med guldkant - sön-tors X

Pris:

3 195

SEK

Antal

I paketet ingår:  Övernattning med frukost på Borgh

Poppelgatan 8   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap