Boka din resa via oss:
PAKETRESOR MED RESEGARANTI

Personlig service?
Ring 0141-20 99 00

Varukorgen är tom

Dag 1
Ni ankommer till den gamla fiskebyn Borghamn vid sjön Vättern och den norra delen av Östergötlands enda berg - Omberg! Här checkar ni in på Borghamn Strand med hus och hamn från 1800-talet. Här finns mycket fint att se i närområdet, allt från Drottning Ommas fornborg från 400-500-talet till Bockkyrkogården, som är en gravplats för ett 80-tal soldater och fångar som i slutet av 1800-talet bröt sten till Karlsborgs fästning, från kalkstenbrottet i Borghamn. Alltid med en vidunderlig utsikt över östgötaslätten och Omberg! Vi rekommenderar att ni fikar på mysiga Skedets Café. På kvällen ingår en 2-rätters middag på Borghamn Strand. 

Dag 2
Efter frukost utrustade med ett matsäckspaket börjar ni er vandring över berget mot Ombergs Turisthotell (eventuell väska kan ni lämna där dag 1). Det är en väl utmärkt led med stundtals utsikt över Vättern! Ni går över historisk mark och i natur som innehåller såväl bokskog som urskog. Leden är en del av Östgötaleden och du vandrar runt hela berget, totalt 2,7 mil uppdelat på ca. 13 km per dag. Ta med baddräkten, det finns chans att ta ett dopp i Vättern! Framme på bergets södra del ligger fantastiska Ombergs Turisthotell, ett klassiskt pensionat från 1914 prisbelönt för sin mat. Här väntar en 5-rätters middag, men innan dess hinner ni gå till Alvastra Klosterruin eller kanske en tur i Ellen Keys trädgård och hennes vackra hus Strand som ligger på sluttningen mot Vättern.

Dag 3
Ni börjar dagen med frukost och får sedan med er ert matsäckspaket och börjar  vandringen tillbaka mot Borghamn. Denna gång går ni på bergets östra sida och passerar Mörkahålkärrets naturreservat som är ett kalkkärr med flera olika orkidéer som flugblomster och skogsnycklar. Tillbaka i Borghamn hämtar ni era bilar som har stått parkerade där under besöket och åker hemåt. Missa inte att köpa med Vätternsik från handlar'n i Borghamn!

Detta paket är populärt så vi förbehåller oss rätten att vid fullbokning ändra turordning på dagarna.

Liknande paketresor

Göta kanal och Omberg - vandringslyx vardag

3-dagarspaket. Vandra längs Göta kanal och på Omberg. Ni bor på Göta Hotell och Ombergs Turisthotell och njuter av vacker natur, goda middagar och vandring med matsäckspaket. Pris från 3995 kr.

Götas lilla vandringspaket

2-dagars paket. Att vandra längs Göta kanal på våren och sommaren är en fantastisk upplevelse! Sov och ät gott på klassiska Göta Hotell och njut av deras goda matsäckspaket. Pris från 1995 kr.

Vackra Skönnarboleden och Högby Spa

2-dagarspaket. Vandra på vackra Skönnarboleden med ett gott matsäckspaket. Njut av lyxigt besök på Högby Spa med god mat, spalyx och övernattning med frukost. Pris från 2395 kr.

Vandring i Tiveden och skärgårdsidyllen Askersund

2-dagarspaket. Bo på Garvaregården i Askersund och följ med på en guidad vandring i Tiveden. I paketet ingår också ett matsäckspaket, 2-rätters middag och entré till Stjernsunds slott. Pris från 2095 kr.

Göta kanal och Omberg - vandringslyx vardag X

Pris:

3 995

SEK

Antal

I paketet ingår: 

Götas lilla vandringspaket X

Pris:

1 995

SEK

Antal

I paketet ingår: Övernattning med frukost på Göta Hotell,

Vackra Skönnarboleden och Högby Spa X

Pris:

2 395

SEK

Antal

I paketet ingår: Övernattning med frukost på Högby Spa, d

Vandring i Tiveden och skärgårdsidyllen Askersund X

Pris:

2 095

SEK

Antal

I paketet ingår: Övernattning med frukost på Garvaregår

Vandringspaket - Karlsborg och Tiveden

2-dagarspaket. Besök Sveriges reservhuvudstad Karlsborg, bo på Hotell Rödesund, besök Fästningsmuseet och vandra i nationalparken Tiveden. Pris från 1895 kr.

Vår på Omberg med guldkant - sön-tors

3-dagarspaket. Vandra på Omberg med utsikt över den vackra östgötaslätten och Vättern. Ni bor på Borghamns Strand och Ombergs Turisthotell. I paketet ingår 2 middagar och 2 matsäckspaket. Pris från 3195 kr.

Vandringspaket - Karlsborg och Tiveden X

Pris:

1 895

SEK

Antal

I paketet ingår:

Vår på Omberg med guldkant - sön-tors X

Pris:

3 195

SEK

Antal

I paketet ingår:  Övernattning med frukost på Borgh

Poppelgatan 8   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap