Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Guidade turer och paket

Sverige har en rik kultur- och naturskatt med många historiska platser att besöka. Bästa sättet att lära sig om dessa platser är genom att gå en guidad tur. För att få en extra trevlig upplevelse, boka en paketresa. Kanske en historieupplevelse vid Göta kanal faller dig bäst i smaken? Eller en naturguidning på östgötarnas heliga berg, Omberg!

 
English Svenska

Hjo

Guidad stadsvandring i Hjo
Välkommen till en guidad tur genom Hjo och Hjos historia. Turen tar dig med på en resa där historia och anekdoter vävs samman. I makligt tempo promenerar du tillsammans med din grupp genom Hjo och genom trästaden och dess historia, längs kullerstensgator förbi bakgårdar och lummiga trädgårdar. 

Pris från 60 SEK
per person

Trästadspaketet
Boka trästadspaketet och lär dig mer om småstadsidyllen Hjo som för många är känd för sina vackra trähus och sin medeltida stadskärna. I paketet ingår övernattning på Hotell Bellevue, tvårätters middag samt guidad stadsvandring.

Pris från 985 SEK
per person

Öringsafari i Hjo ån
Följ med på Öringsafari i Hjoåns dalgång. Under kvällen får du chans att se öringarna under deras lekvandring uppför Hjoån. Guidade turer arrangeras varje år från mitten av oktober till mitten av november. Välkommen! 

Pris 150 SEK
per person

Motala

Guidning om Baltzar von Platen & Göta kanal
1766 föddes greven och kanalbyggaren Baltzar von Platen på Rügen, och framför sig hade han ett spännande liv med livsverket Göta kanal! Denna guidade tur utgår från hamnen i Motala och fortsätter längs Göta kanal till Baltzar von Platens grav, varje dag kl. 14.00 från 10 juli till 13 augusti.

Pris från 75 SEK
per person

Omberg, Ödeshög

Alvastra kloster - guidning kl. 10.30
Alvastra Kloster var verksamt i över 400 år och hade stor betydelse för det framväxande Sverige under medeltiden. Här vistades även Heliga Birgitta och fick inspiration inför bildandet av sin egen orden.

Pris från 100 SEK 
per person

Alvastra kloster - guidning kl. 15.30
Alvastra Kloster var verksamt i över 400 år och hade stor betydelse för det framväxande Sverige under medeltiden. Här vistades även Heliga Birgitta och fick inspiration inför bildandet av sin egen orden.

Pris från 100 SEK
per person

Det medeltida Alvastra och heliga Birgitta
Under medeltiden var Alvastra ett viktigt maktcentrum. Här bodde Heliga Birgitta under en tid. Du får under denna heldag besöka Alvastra och Omberg och höra berättas om maktspel, klosterliv, kungamord och vilken påverkan Birgitta hade på sin samtid. 

Pris 750 SEK
per person

Daglig guidning kl 12.00
Under våra öppettider vid Rökstenen Besökscentrum guidar vår personal om Rökstenen och utställningen. En kortare introduktionsguidning till område, en bra start på ditt besök!  

Pris 60 SEK
per person

Omberg - I Ellen Keys fotspår
Ellen Key levde i början av 1900-talet och var känd författare och pedagog. Vid 60 års ålder byggde hon sitt hem Strand vid foten av Omberg och vid Vätterns strand. Detta är en heldagsvandring på Omberg inkl. lunch, fika och guider

Pris från 750 SEK
per person

Möt våren på Omberg - Kulturhistorisk vandring
Under denna heldag följer ni med örtpedagogen och guiden Åse ut på Omberg. Ni besöker Sveriges första trädgårdsskola, ni får lära er mer om läkeörter och magiska växter på Omberg och ta del av Ellen Keys vilda trädgårdstankar. Vi njuter av bergets sköna natur!

Pris från 795 SEK
per person

Endags aktivitet - Geocaching på egen hand
Äventyrslust, upptäckarglädje och naturupplevelse. Geocaching är en aktivitet där flera generationer kan samarbeta och ha roligt tillsammans. Med hjälp av GPS och våra instruktioner introducerar vi er för spelet geocaching och dolda skattgömmor, för en dag!

Pris 300 SEK 
per person

Alvastra bröder och Birgitta Birgersdotter
Birgitta Birgersdotter, mer känd som Heliga Birgitta, är en av våra mest kända svenskar genom tiderna. Hon föddes in en av tidens mest inflytelserika familjer. Detta är en heldagsvandring på Omberg inkl. lunch, fika och guider

Pris 750 SEK
per person

 
Klosterliljor vid Vadstena koster
Senast publicerad: 170618 | Powered by SiteSmart