Läs om vår tredje Adventsvärd

Möt Alf Hultqvist föreståndare på Väternakvariet och hans fiskar! Vår 3:e Adventsvärd är Alf Hultqvist, föreståndare på Vättern Akvariet som är det största och mest besökta insjöakvariet i länet. Det ligger i den gamla tullkammaren i Motala hamn. Där finns totalt 15 akvarier. Det största är på 10 000 liter. I sju av akvarierna simmar tropiska fiskar från Afrika, Asien och Sydamerika. Bland annat finns turkiska doktorsfiskar. I de övriga åtta akvarierna hittar du kända och okända Vätternfiskar. Huvudsyftet med utställningen är att visa dessa fiskar.

Vår 3:e Adventsvärd är Alf Hultqvist, föreståndare på Vättern Akvariet som är det största och mest besökta insjöakvariet i länet. Det ligger i den gamla tullkammaren i Motala hamn. Där finns totalt 15 akvarier. Det största är på 10000 liter. I sju av akvarierna simmar tropiska fiskar från Afrika, Asien och Sydamerika. Bland annat finns turkiska doktorsfiskar. I de övriga åtta akvarierna hittar du kända och okända Vätternfiskar. Huvudsyftet med utställningen är att visa dessa fiskar. Passa på att besök Akvariet och träffa Alf under jullovet, ett populärt utflyktsmål för jullovslediga Motalabor och besökande turister.
Familjeerbjudande på både Akvariet- och Motormuseet! 

Öppettider under jul och nyår:Öppettider under jul och nyår:

27-31/12 kl 10-16 2-3/1 kl 10-16
Läs mer på https://www.motormuseum.se/akvarium


Hur ska julen firas hos dig?
Hemma i Motala, lugn och ro med familjen, barn och barnbarn.
Favorit på julbordet?
Tomas Karlssons rökta lax! Tomas är en kompis till mig som brukar röka laxen som ibland är fångad av mig själv, men i år blir det köpt lax!
Bästa grötrimmet?
Hemma hos min familj äter man julgröten på juldagen, till frukost. Och då kan det låta så här:
Tur vi har vår gröt i skålen när av skinkan endast kvar är svålen!
Bästa julmusiken?
”Driving home for christmas” med Chris Rea.
Bästa julgranspyntet?
Små fina, färska röda äpplen i en riktig gran – då är det jul!
Vad önskar du dig julklapp?
Jag önskar mig nya gäddbeten. 


Vad önskar du dig för 2020 ?
Jag önskar mig en riktigt kall vinter med lite snö och fint väder, så jag kan ut på isen och fiska eller skridskor alternativt skidor! Och för mina fiskar i Vätternakvariet önskar jag att de ska må bra och ha det bra, och att vi ska få många besökare under året som kommer att ha en fin upplevelse på akvariet!
Så vi önskar alla våra kunder, gamla som nya, och såklart fiskarna – en God Jul och ett Gott Nytt År!

Platensgatan 3   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap