Boka din resa via oss:
PAKETRESOR MED RESEGARANTI

Personlig service?
Ring 0141-20 99 00

Varukorgen är tom

Dag 1
Ni ankommer till Borghamn som är en gammal fiskeby vid sjön Vättern och den norra delen av Östergötlands enda berg - Omberg! Här checkar ni in på Borghamn Strand med hus och hamn från 1800-talet. Här finns mycket fint att se i närområdet, historiska platser allt från Drottning Ommas fornborg från 400-500-talet till Bockkyrkogården, som är en gravplats för ett 80-tal soldater och fångar som i slutet av 1800-talet bröt sten till Karlsborgs fästning, från kalkstenbrottet i Borghamn. Alltid med en vidunderlig utsikt över Östgötaslätten och Omberg! Vi rekommenderar att ni fikar på mysiga Skedets Café. På kvällen ingår en 2-rätters middag på Boreghamn Strand. 

Dag 2
Efter frukost utrustade med ett matsäckspaket börjar ni er vandring över berget mot Ombergs Turisthotell (eventuell väska kan ni lämna där dag 1). Det är väl utmärkt led med stundtals magnifik utsikt över Vättern! Ni går över historisk mark och i natur som innehåller såväl bokskog som urskog. Leden är en del av Östgötaleden och du vandrar runt hela berget, totalt 2,7 mil uppdelat på ca 13 km per dag. Ta med baddräkten, det finns chans att ta ett dopp i Vättern! Framme på bergets södra del ligger fantastiska Ombergs Turisthotell, ett klassiskt pensionat från 1914 prisbelönt för sin mat. Här väntar en 5-rätters middag, men innan dess hinner ni gå till Alvastra Klosterruin och kanske en tur i Ellen Keys trädgård och hennes vackra hus Strand som ligger på sluttningen mot Vättern.

Dag 3
Efter frukost utrustade med ert matsäckspaket, början ni vandringen tillbaka mot Borghamn, denna gång går ni på bergets östra sida och passerar Mörkahålkärrets naturreservat som är ett kalkkärr med flera olika orkidéer som flugblomster och skogsnycklar. Tillbaka i Borghamn på eftermiddagen hämtar ni era bilar som har stått parkerade där under besöket och åker hemåt. Missa inte att köpa med Vätternsik från handlar'n i Borghamn!

Detta paket är populärt så vi förbehåller oss rätten att vid fullbokning ändra turordning på dagarna.

En bokningsavgift på 100 kr tillkommer vid bokning. 
För information om enkelrumstillägg kontakta oss på 0141-20 99 00 eller info@sveciatravels.se.
Behöver du ändra datum kan du göra det fram till 31 mars. Ring eller maila oss så bokar vi om kostnadsfritt!

Liknande paketresor

Inga resor hittades

Poppelgatan 8   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap