Boka din resa via oss:
PAKETRESOR MED RESEGARANTI

Personlig service?
Ring 0141-20 99 00

Varukorgen är tom

Möt boendevärden Annika

  • Annika Rehn
  • 70 år och pensionär
  • Bor i radhus i centrala Motala
  • Har hyrt ut sitt boende under Vätternrundan i 20 år

Om inte det fanns sådana fantastiskt gästfria Motalabor som Annika Rehn, skulle det vara svårt att hitta boende till alla tiotusental cyklister från hela världen som kommer till Motala under cykelveckan i juni. 
Hotell, vandrarhem och B&B räcker inte till utan det finns en gammal tradition i Motala att man hyr ut sitt hus. Här kan ni läsa om Annika som under 20 års tid har varit boendevärd till Vätternrundan och de senaste 13 åren via oss på Svecia Travels. 

Varför vill du hyra ut år efter år, frågar vi Annika. 
- Jag tycker det är roligt att bidra till att turisterna/cyklisterna känner sig välkomna till Motala. Vi är ju en fantastisk sommarstad med närhet till vatten och mycket fint att titta på och det skulle kännas tråkigt om man inte kunde stanna kvar här och bo.
Det är roligt att träffa nya hyresgäster år för år och man lär känna många nya människor, och så blir det dessutom en peng som jag alltid sparar och sedan gör något roligt för. Ett trevligt sätt att sätta lite guldkant på livet!

- Ibland har jag fått frågan från mina vänner och bekanta om jag inte känner mig rädd för att hyra ut mitt hus till några jag inte känner. Men min erfarenhet under de här 20 åren är att cyklisterna är väldigt hänsynsfulla och jag har aldrig varit med om någon incident.
Men det är viktigt att ge noggranna instruktioner, har du möjlighet att själv ta emot dina gäster är det bäst. Annars lägg en lapp på köksbordet med information om var allt finns i köket, wifi-kod och hur man hittar de olika tv-kanalerna. Jag sätter fram dammsugaren och ber dem gå ut med sina sopor/diska men bädda rent och städar ordentligt gör jag själv. 
Brukar det vara stökigt, undrar vi? 
- Nej, som sagt cyklisterna är duktiga på att göra ordning efter sig. 
Vad tycker du är viktigt att tänka på? 
- Ha gärna en plats där de får ställa sina cyklar, de är ofta väldigt rädda om sina cyklar. Är det något du är särskilt rädd om t.ex. finporslin. Sätt en lapp på skåpet med porslinet att det här vill du inte att de använder, då blir det mycket lättare för de som ska bo och man undviker onödiga situationer. Röj gärna några hyllor i kylskåpet och fyll på med toalettpapper, ta fram tomma soppåsar och jag sätter alltid fram lite kaffe och kaffefilter. 

Vi avslutar vårt trevliga besök hos Annika med en rundtur och kan riktigt föreställa oss den värme och gästvänlighet som kommer att möta våra cyklister när det är dags!

.

Poppelgatan 8   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap