Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Karin Käverö & Lotta Karlsson

 

Resegarantilagen

Vi har en resegaranti ställd hos Kammarkollegiet!
Resegarantin är ett skydd för dig och innebär att
du kan söka ersättning om din resa ställs in eller
avbryts.

Kontakta  Kammarkollegiet för mer information på 
tel 08-700 08 00

Välkommen till oss på Svecia Travels!

Verkligen roligt att du valt att undersöka vad vi kan erbjuda!

Svecia Travels AB är en bokningsbyrå med målsättning att ”paketera” hela Sverige för både svenska och utländska resenärer. Vi erbjuder roliga, trevliga, kulturella, spännande, goda och historiska upplevelser i vårt vackra land, med start i Vätterbygden.

Bolaget bildades 2010 och ägs av ”direktörskorna" Lotta Karlsson och Karin Käverö. Svecia Travels AB har sitt säte i Motala.  Lotta och Karin har en gedigen bakgrund inom turism och besöksnäring och har arbetat ihop sedan 2002. De kommer senast från Upplevelse Motala, där Lotta var turistchef och Karin var turistbyråföreståndare. Under vår tid där vann Upplevelse Motala år 2005, titeln ”Sveriges bästa turistbyrå”.

Svecia Travels AB arbetar med bokningssystemet Citybreak och förutom paketering ingår även grupparrangemang, logiförmedling till evenemang och föredrag/föreläsningar inom turism i vår verksamhet. Vi arbetar med entreprenörer inom turism, handel och besöksnäring och våra kunder är svenska och utländska turister.

Så välkomna till oss!

Lotta Karlsson och Karin Käverö


Turism – en tillväxtnäring

Under 2011 ökade turismens totala omsättning i Sverige med 6,4 procent till 264 miljarder kronor, varav svenska fritidsresenärer svarade för cirka 45 procent, svenska affärsresenärer för drygt 17 procent och resenärer från utlandet för drygt 37 procent.
Turismens exportvärde, mätt som utländska besökares
konsumtion i Sverige, ökade med 9,3 procent till 98,8 miljarder kronor under 2011, vilket var nästan 45 procent mer än järn- och stålexporten och mer än dubbelt så mycket som värdet av den svenska personbilsexporten.
Turismens exportvärde utgör ett viktigt bidrag till Sveriges
ekonomi, men turismens förmåga att bidra till ökad sysselsättning har också en avgörande betydelse.
Samtidigt som sysselsättningen inom många traditionella basnäringar i Sverige har minskat, har turismen bidragit med 31 500 nya arbeten sedan 2000. Under 2011 bidrog turismen med 162 300 arbetstillfällen.

Källa: Svensk turism/Tillväxtverket

English Deutsch Svenska

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här:


 
Senast publicerad: 140916 | Powered by SiteSmart