Guidade turer och paket

Sverige har en rik kultur- och naturskatt med många historiska platser att besöka. Bästa sättet att lära sig om dessa platser är genom att gå en guidad tur. För att få en extra trevlig upplevelse, boka en paketresa. Kanske en historieupplevelse vid Göta kanal faller dig bäst i smaken? Eller en naturguidning på östgötarnas heliga berg, Omberg!

Motala

Guidning om Baltzar von Platen & Göta kanal
1766 föddes greven och kanalbyggaren Baltzar von Platen på Rügen, och framför sig hade han ett spännande liv med livsverket Göta kanal!

Pris från 85 SEK
per person

Guidning från gamla Motala Verkstad längs Göta kanal
Välkomna på en guidning längs Göta kanal!Vi börjar i gamla Motala Verkstad, där vi ser Torrdockan, tar en tur i området och går in i Göta kanals två museipaviljonger innan vi går längs kanalen via Baltzar von Platens grav till hamnen i Motala.

Pris från 175 SEK
per person

Guidning i gamla Motala Verkstad
Följ med på en guidad tur i gamla Motala Verkstad, ni får höra om hur den svenska industrins vagga kom till, vad man uppfann och producerade. Personerna och familjerna som bodde i området och hur livet var på gamla Motala Verkstads-tiden.

Pris från 100 SEK
per person

Stadsvandring
Välkomna på stadsvandring i Motala! Vi går runt i de centrala kvarteren och berättar gamla sägner och historier om original och speciella händelser. Motala blev stad 1881 men de första Motalaborna var på plats för 8 000 år sedan!

Pris från 85 SEK
per person

Omberg, Ödeshög

Omberg - I Ellen Keys fotspår
Ellen Key levde i början av 1900-talet och var känd författare och pedagog. Vid 60 års ålder byggde hon sitt hem Strand vid foten av Omberg och vid Vätterns strand. Detta är en heldagsvandring på Omberg inkl. lunch, fika och guider

Pris från 750 SEK
per person