Lottas reseblogg

Men är det redan höst .......

Livet går i raketfart, det vet de flesta och den här sommaren bara flög förbi. När man arbetar inom turism är sommar= med arbete, tråkigt tycker en del. Underbart tycker jag som arbetar inom den näring som växer snabbast i världen, och som skapar många nya jobb och sätter platser på kartan. Och det känns fint i hjärtat att ha som arbete att ge sina medmänniskor en fantastisk semesterupplevelse och kunna vara med att på verka branschen framåt.
Tillväxtverket skriver t ex i sin rapport om 2018 följande; " Fakta om svensk turism - Turismen i Sverige omsatte 337 miljarder kronor under 2018 och ökade med 6 procent jämfört med året innan. Förädlingsvärdet, näringens bidrag till BNP, uppgick till 108 miljarder kronor motsvarande 2,6 procent av BNP. Turismen växer i takt med svensk ekonomi i stort, men visar över tid en starkare utveckling vad gäller export och sysselsättning." Det ni!

Tysk filmstjärna

Livet hos oss på Svecia Travels är verkligen omväxlande och sällan tråkigt. Förra sommaren fick vi besök på vårt hotell – Göta Hotell, av den tyska tv kanalen NDR som gjorde en timslång dokumentär om Göta kanal. Med syfte att sändas på långfredagen i år, vilket den gjordes med över 1 miljon tittare! Jag och Linnea fick agera filmstjärnor under en dag, och gör om samma moment flera gånger. Filmstjärnelivet verkar lika oglamoröst som turistarbetslivet – men rolig att ha gjort! Och att tv har en enorm genomslagskraft det märkte vi direkt – nya bokningar av tyska turister som vill uppleva fantastiska Göta kanal – vi önskar dem såklart ” Eine Gute Reise!

Var finns ni någonstans?

Den frågan får vi ofta när någon ska besöka oss, vi jobbar ju längs hela Göta kanal och rör oss i stora delar av turistSverige, men vi har vårt kontor i gamla Tullkammarhuset i Motala hamn. Vi börjar våra arbetsdagar med en kopp kaffe och fantastisk utsikt över Göta kanal och Vättern. Vi sitter anrikt, Tullkammarhuset byggdes redan år 1860 men då som spritfabrik av den kände brännvinskungen O.P Smith, sedan blev det folkskola, Tull för all båttrafik på Göta kanal och till sist Brandmuseum. Idag huserar vi på bottenvåningen med kontor och vår fina lilla turistbutik – Tullkammaren. Kom gärna in och hälsa på, vi bjuder på kaffe och utsikt!

Platensgatan 3   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap