Göta Kanal 200 år- sluss&kram!

Man kan faktiskt säga att idén till kanalen föddes ur ilska, där en av de främsta anledningarna var att slippa danskarnas höga tullavgifter. Baltzar von Platen startade byggnationen av Göta kanal år 1810 och 1832 stod hela kanalen klar. Göta kanal är absolut ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Slätbaken och är 190 km lång med 58 slussar. Av sträckan är 87 km grävd kanal. 
Vi har massa paket längs Göta kanal med olika tema som tar er till historiska platser och fantastiska hamnar! Våra paket finns för alla till fots, på båt eller bil -  att se Sverige via Göta Kanal är ett fantastiskt sätt att semestra!
Vi fyller på med paket under hösten

Heldagskryss på Göta kanal

Välkommen ombord på en äkta Göta Kanal upplevelse! Ni bor på det klassiska kanalhotellet Göta Hotell i Borensberg, fem steg från kanalen och åker med kanalbåten M/S Wasa lejon från Berg till Borensberg t/r

Jubileums-Slussa och sussa i Göta kanals huvudstad

Jubileums-Slussa och sussa i Göta kanals huvudstad Åk med M/S Kung Sverker, under turen slussar ni i den berömda slusstrappan i Borenshult, Göta kanals näst längsta slusstrappa med 5 slussar och 15 meters fallhöjd. Sov sedan gott på Motala Stadshotell.

Räkfrossa på Vättern och Göta kanal 200 år

På fredagskvällarna under sommaren går M/S Kung Sverker ut på Vättern och en god räkfrossa avnjuts - ät så många räkor du orkar! En trubadur spelar och sjunger och båtens kapten berättar om Vätterns historier.

Heldagskryss på Göta kanal X

Pris:

2 595

SEK

Antal

Välkommen ombord på en äkta Göta Kanal upplevelse! Dag 1 ankommer ni till det klassi

Jubileums-Slussa och sussa i Göta kanals huvudstad X

Pris:

2 195

SEK

Antal

Göta kanal fyller 190 år och ni inleder ert jubileumspaket med en båtresa med M/S Kung Sverk

Räkfrossa på Vättern och Göta kanal 200 år X

Pris:

1 695

SEK

per person

Antal

På fredagskvällarna under sommaren går M/S Kung Sverker ut på Vättern och en god räkfrossa a

Platensgatan 3   |   591 35 Motala  |   Telefon: +46 (0)141-20 99 00  |   E-post: info@sveciatravels.se

© SveciaTravels AB  |  Om cookies  |  Sitemap